Modularno – mobilne kuće

Modularne-mobilne kuće predstavljaju podtip montažnih kuća, odnosno jedna su od vrsta montažnih kuća. Sastoje se od dijelova, odnosno modula. Sve modularno – mobilne kuće završe se u tvornici do faze useljenja te se takve transportiraju na zemljište krajnjeg kupca.

Modularno-mobilne kuće izrađuju se od jednakog materijala kao i montažne kuće. Najčešće korišteni materijal je aluminij, od njega se radi sama konstrukcija kuće. 

Brzina izgradnje

Zbog samog načina proizvodnje modularno – mobilne kuće smanjuje se dužina radova. Izgradnja takvog tipa kuće ne zavisi od vremenskih uvjeta, odnosno nema prekida radova zbog vremena. Zbog toga što se izrađuju u tvrtci, mogu biti gotove i za nekoliko tjedana, za razliku od običnih kuća koje trebaju duže i ovise o vremenskim uvjetima.

Prilagodljivost gradnje

Glavna prednost ovog tipa kuća je da se može premještati s jedne lokacije na drugu, ovisno koji prostor i u koje vrijeme vam više odgovara. Postavljanje ovakvih objekata je daleko lakše i financijski povoljnije. Mobilne kućice također mogu biti idealne za ljude koji se zbog posla ili načina života moraju puno kretati.

Jednostavnost gradnje

Jedna od najvećih prednosti ovog tipa kuće je njihova jednostavnost postavljanja. Postavljanje mobilne kućice može biti puno jednostavnije i brže od tradicionalne kuće. Modularno – mobilne kuće mogu biti useljive u roku mjesec dana, što ih čini idealnim za one koji žele krenuti brzo i uz minimalne smetnje i zapreke. Sve što Vam je potrebno kako bi transportirali svoju kuću na željenu lokaciju je kamion ili prikolica i Vaša kuća je za tren oka na lokaciji.

Ekološki prihvatljive

Kako su konstrukcije lagane i ne zahtijevaju temelje, mogu se postaviti na bilo koji teren bez narušavanja postojećeg ekosustava. Mobilne kuće često imaju održive značajke kao što su solarni paneli, te učinkovita izolacija. Ove značajke smanjuju utjecaj na okoliš smanjenjem troškova energije, potrošnje vode i gubitka topline.

Namjena ovog tipa kuće je raznovrsna. Mogu se koristiti za dugoročne, ali i privremene projekte. Kupci ih koriste u svrhu kampova, industrijskih objekata, ali i kao objekte u kojima žive. Ovisno o Vašim željama radi se projekt i nakon toga se ide u realizaciju. Ovaj tip kuće se također može izrađivati prema vašim željama ili po standardnim planovima i specifikacijama. 

Zbog svih navedenih razloga, ovakav tip kuće izvrstan je izbor. Nude uštedu troškova, praktičnost, fleksibilnost i ekološku prihvatljivost, što ih čini privlačnom opcijom za mnoge stilove života.

Nika Aluminium – Vaš partner za budućnost!